LUCKA #16 - Välkommen till samhället


Det är så himla roligt, Siwans har fått en helt ny kategori i butiken!

Vi har fått in ett spel. Ett sånt där gammaldags spel, ett sånt man spelar kring ett bord tillsammans med andra. Ett sånt där man kastar en riktig tärning, bara en sån grej!

"Välkommen till samhället" heter det och du börjar precis som i det verkligen livet, genom att du föds. Sedan vandrar du vidare genom livets olika skeenden och kommer i kontakt med myndigheter, känslor, normer, institut och problem. Och precis som i det verkliga livet är ingen väg helt utstakad eller enkel.

De som gett födelse till denna pärla är konstnären Lars Arrhenius och författaren Eric Ericson.

Arrhenius har visat sina konstverk, filmer och utsmyckningar världen över och är representerad på bland annat Moderna Museet, Nationalmuseum och Victoria and Albert Museum i London. Han har även utsmyckat Thorildsplans tunnelbanestation med pixelerade mönster och figurer med hjälp av kakelplattor. Arrhenius har även skrivit en del musik samt gjort barnprogram.

Ericson har bland annat skrivit den hyllade klassikern Brev till samhället. En bok med öppna brev till företag, organisationer och myndigheter. Boken har fått lite av ett eget liv och även en egen hemsida brevtillsamhallet.com. Ericson har även varit pjäsförfattare till Dramatens uppsättning av Brev från Eric Ericson, arbetat med inslag för Sveriges radio och dokumenterat den syriska ruinstaden Palmyra.


Så med Arrhenius finurlighet och Ericsons twists är det här spelet en given hit. Och en grymt rolig julklapp man kan njuta av långt efter att man slitit upp alla klappar!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar